Etusivu » Palvelut » Allasterapia

Allasterapia

 

Allasterapia on yksi fysioterapian kuntoutusmuodoista. Allasterapialla tarkoitetaan vedessä tapahtuvaa liike- ja voimaharjoittelua, jossa hyödynnetään veden vastusta ja sen kehoa kannattelevia ominaisuuksia.

Vesi antaa aivan erilaisen lähestymistavan fysioterapiaan. Vedessä toteutuvasta harjoittelusta hyötyvät niin lapset, aikuiset kuin ikääntyneetkin asiakkaat — rajoittavia tekijöitä on vähän. Allasterapiasta saa avun esimerkiksi leikkauksen jälkeiseen kuntoutukseen, lihas- ja nivelperäisiin vaivoihin, tai jonkun sairauden tai vamman aiheuttamiin liikkumisen rajoitteisiin.

 

Vedessä suoritettavalla fysioterapialla monia ylivertaisia etuja

 

Veden kannatteleva ominaisuus ja sen vastus mahdollistavat liikkeen rauhallisuuden, jolloin kuntoutujalle jää paremmin aikaa reagoida liikkeeseen. Tästä hyötyvät erityisesti asiakkaat, joilla on haasteita tasapainon ja liikkumisen kanssa. Vedessä ihmisen paino kevenee, jonka vuoksi esimerkiksi käveleminen veden alla on mahdollista, vaikka se ei kuivalla maalla onnistuisi.

Altaalla voidaan harjoittaa tehokkaasti myös kuntoutujan hengitys- ja verenkiertoelimistön toimintaa, joka saattaa muutoin olla haastavaa. Veden vastus mahdollistaa turvallisen, mutta tehokkaan lihaskuntoharjoittelun. Lämpimällä vedellä on myös todistetusti vaikutuksia lihasten rentoutumiseen sekä kivunlievitykseen. Altaalla voidaan hyödyntää erilaisia terapiavälineitä kuntoutumisen tukemiseksi.

Allasterapia toteutetaan huolellisen tutkimuksen ja hoitosuunnitelman tavoitteiden mukaisesti. Sen tehtävänä on tukea ja parantaa asiakkaan toimintakykyä ja hyvinvointia.

Älä jää kipujesi kanssa yksin, olemme apunasi!

Yhteystiedot

08 521 1991

arkisin klo 08:00 - 15:30

Oulunseudun Fysioterapia Oy
Y-tunnus: 21966904

Maksutavat

Käteinen

Pankki- ja luottokortit

ePassi

Arvot

Toimintamme arvona on ihmisyyden kunnioittaminen ja vastuullisuus. Tällä varmistamme hoidon laadun sekä hyvän työilmapiirin, josta kumpuavat parhaimmat hoitotulokset sekä asiakashyöty.

REKISTERI- JA TIETOSUOJASELOSTE

Oulu, Heinäpää
Siljonkatu 72
90120 Oulu

Oulu, Limingantulli
Limingantie 2
90400 Oulu

Oulu, Tuira
Myllytie 11
90500 Oulu

Liminka
Liminganraitti 10
91900 Liminka

Kiiminki
Terveystie 5
90900 Kiiminki

Oulunsalo
Kauppiaantie 1
90460 Oulunsalo

Hailuoto
Kaunakaupungintie 1
90480 Hailuoto