Etusivu » Palvelut » Fysioterapia

Fysioterapia

Fysioterapian tavoitteena on yhdessä asiakkaan kanssa saavuttaa hänelle optimaalinen ja kivuton liikunta- ja toimintakyky huomioiden hänen voimavaransa.

Fysioterapeutti on terveydenhuollon laillistettu ammattihenkilö, joka on suorittanut fysioterapeutin tutkinnon. Fysioterapia perustuu anatomian, fysiologian ja biomekaniikan tuntemiseen sekä parhaaseen saatavilla olevaan tietoon.

Fysioterapeutin tärkeimmät työkalut ovat omat kädet, joilla hän pystyy tutkimaan sekä etsimään oireiden ja kipujen syyn. Ammattitaitoinen fysioterapeutti selvittää onko oire lihas- tai nivelperäinen vai johtuuko se hermokudoksen ärsytyksestä tai faskian (peitinkalvo) toiminnan häiriöstä. Perinteinen fysioterapia koostuu erilaisista manuaalisista keinoista, joiden avulla fysioterapeutti pyrkii lihastoiminnan tasapainon korjaamiseen ja nivelten optimaaliseen toimintaan. Fysioterapia on myös ohjausta ja neuvontaa.

Kipu- ja oirehoitoina Oulunseudun Fysioterapiassa käytetään lisäksi elektroterapiaa, paineaaltohoitoa (Shockwave) ja ultraääntä. Emme käytä uskomushoitoja. Erikoisosaamisalueitamme ovat myös esimerkiksi lantionpohjan, leukanivelen ja neurologisten sairauksien kuntoutus ja lymfaterapia eli turvotuksen hoito. Fysioterapiaa voidaan toteuttaa omissa toimipisteissämme, asiakkaan kotona, palvelukodeissa, päiväkodeissa, kuntosalilla tai altaalla.