Ravintovalmennus

Palvelut

Ravintovalmennus on ravinto-ohjausta, joka perustuu tieteelliseen näyttöön ja suomalaisiin ravintosuosituksiin

Ravintovalmennuksessa tehdään huolellinen lähtötilanteen kartoitus, jonka jälkeen asiakas saa omien tavoitteiden mukaista ohjausta. Ravintovalmentaja pystyy ohjaamaan terveitä ihmisiä eli henkilöitä, jotka eivät kuulu terveydenhuollossa ravitsemusohjauksen piiriin. Ravintovalmentaja voi ohjata esimerkiksi painonpudottajia, urheilijoita ja perusterveitä allergikkoja tai ruoansulatuselimistön toiminnallisista vaivoista kärsiviä.

Ravintovalmennus voidaan tehdä fysiologiaan perustuen, jolloin lasketaan kaloreita tai ravintoaineiden määriä, esimerkiksi jos asiakas on kilpailuun tähtäävä urheilija. Ylipainosta eroon pyrkivän asiakkaan ravintovalmennus perustuu lisäksi ravitsemuspsykologisiin keinoihin ja ravintovalmennuksella pyritään saamaan aikaan pysyvä elintapamuutos. Asiakkaan haitallisiin toimintatapoihin haetaan muutosta ajattelun sekä mielialan ja tilanteiden tulkintojen kautta. Käyttäytymistä ohjataan ja tuetaan asiakkaan elämänarvojen mukaiseksi toiminnaksi.

Lisätietoja puhelimitse arkisin klo 8-15:30 numerosta (08) 521 1991.


Varaa hoitoaika

Hoitoajan voit varata puhelimitse arkisin klo 8-15:30 tai sähköisen ajanvarausjärjestelmämme kautta 24 tuntia vuorokaudessa.