Oulunseudun Fysioterapiassa on ollut radiaaliseen paineaaltoon perustuva Shockwave -hoitolaite käytössä jo yli puolentoista vuoden ajan. Shockwave-hoidolla on saatu hyviä hoitotuloksia niin lihaskireyksien kuin jänteiden kipuoireiden hoidossa.

Lihaskireyksien hoitoon Shockwave on ylivoimaisen tehokas. Kireyksiä saadaan lievitettyä jo muutaman minuutin hoidolla. Hoito vaikuttaa syvemmälle kuin esimerkiksi käsin tehtävällä hieronnalla päästään vaikuttamaan. Kun lihaskireys saadaan lievittymään, päästään hoidossa nopeasti eteenpäin, esimerkiksi nivelten tai rangan liikkuvuuden parantamiseen, tai harjoitteiden pariin. Yleensä 3-5 hoitokertaa riittää helpottamaan oiretta. Lihaskireyksiä voi hoitaa shockwave -hoidolla jopa kahden päivän välein. Lihaskireyden lisäksi voidaan hoitaa myös arpia tai faskiaa.

Jännekipujen hoidossa hyviä tuloksia on saatu mm. tenniskyynärpään ja kantaluupiikin hoidossa. Shockwave-hoitoa ei tulisi kuitenkaan käyttää yhtä aikaa tulehduskipulääkkeiden kanssa, sillä hoito aiheuttaa kehossa proinflammatorisen reaktion. Tulehduskipulääkkeet taas estävät kemiallisesti tuon reaktion. Hoito perustuu siis kehon oman korjausprosessin käynnistymiseen. Jännetulehduksia/kipua hoidettaessa hoito tapahtuukin harvemmin, 5-10 päivän välein, jotta elimistön omalle korjausprosessille jää aikaa.

Shockwave-hoitoja käytetään osana fysioterapiaa. Tervetuloa kokeilemaan! Et tarvitse lähetettä.

Lue lisää shockwavesta –>

Kirjoittaja:

Jenni Juntunen, fysioterapeutti

 

Älä jää kipujesi kanssa yksin, olemme apunasi!

Yhteystiedot

08 521 1991

arkisin klo 08:00 - 15:30

Oulunseudun Fysioterapia Oy
Y-tunnus: 21966904

Maksutavat

Käteinen

Pankki- ja luottokortit

ePassi

Arvot

Toimintamme arvona on ihmisyyden kunnioittaminen ja vastuullisuus. Tällä varmistamme hoidon laadun sekä hyvän työilmapiirin, josta kumpuavat parhaimmat hoitotulokset sekä asiakashyöty.

REKISTERI- JA TIETOSUOJASELOSTE

Oulu, Heinäpää
Siljonkatu 72
90120 Oulu

Oulu, Limingantulli
Limingantie 2
90400 Oulu

Oulu, Tuira
Myllytie 11
90500 Oulu

Liminka
Liminganraitti 10
91900 Liminka

Kiiminki
Terveystie 5
90900 Kiiminki

Oulunsalo
Kauppiaantie 1
90460 Oulunsalo

Hailuoto
Kaunakaupungintie 1
90480 Hailuoto