Turvotuksen hoito eli lymfaterapia

Palvelut

Turvotusta voidaan hoitaa lymfaterapialla

Turvotusta voi aiheutua elimistöön muun muassa syöpäleikkausten ja sädehoidon seurauksena, muiden kirurgisten toimenpiteiden jälkeen tai raskauden aikana. Turvotusta voidaan hoitaa lymfaterapialla. Lymfaterapialla pystytään hoitamaan myös säärihaavoja, muita vammoja kuten nyrjähdyksiä, sekä lievittämään reumasta ja fibromyalgiasta aiheutuvia oireita.

Manuaalinen lymfaterapia elvyttää imusuonten toimintaa ja edistää imunesteen virtausta. Manuaalisen lymfaterapian otteet ovat hyvin kevyitä ja rytmisiä tukien imusuonten omaa supistustoimintaa. Otteiden suunta noudattaa imusuonten kulkusuuntaa. Imusuoniston kuljetuskyvyn kasvaessa kudoksissa ja solujen välitilassa oleva nestekuorma sekä valkuaisaineet pääsevät pois kudoksesta ja turvotukset laskevat.

Hoitoon kuuluvat myös maksulliset kompressiosidokset sekä liike- ja ihonhoito. Lymfaterapiaa käytetään yksinomaisena hoitona tai yhdistettynä muuhun hoitoon esim. fysioterapiaan. Lymfaterapiaan voi tulla myös ilman lääkärin lähetettä.

Lymfaterapia vaatii kohtalaisen pitkiä hoitoaikoja ja hoitojaksoja. Terapian kesto ja terapiatiheys riippuvat mm. sairaudesta/vammasta, potilaan iästä, potilaan yleiskunnosta sekä hoitoalueen laajuudesta.

Lisätietoja puhelimitse arkisin klo 8-15:30 numerosta (08) 521 1991.


Varaa hoitoaika

Hoitoajan voit varata puhelimitse arkisin klo 8-15:30 tai sähköisen ajanvarausjärjestelmämme kautta 24 tuntia vuorokaudessa.