Etusivu » Asiakastarinat

Asiakastarinat

Meitä Oulunseudun Fysioterapian henkilökuntaa ilahduttavat asiakkaat, jotka ovat saaneet apua vaivoihinsa. Tutustu tyytyväisten asiakkaidemme tarinoihin alla.

Fysioterapialla kuntoon vakavan työtapaturman jälkeen

Minulle sattui 19.8.2016 vakava työtapaturma maanrakennusmiehenä työskennellessäni. Noin 1300kg painava betonikaivo pyöri selkäni päälle ja myös rintani jäi sen alle puristuksiin. Sain lukuisia sisäelinvammoja ja reisilihakseni meni poikki.

Olin tämän jälkeen noin kolme kuukautta sairaalassa, josta 2 kuukautta teho-osastolla. Sairaalassa minulle tehtiin lukuisia leikkauksia ja noin puoli vuotta onnettomuudesta eteenpäin oikeasta jalastani amputoitiin kaikki varpaat. Viimeisin leikkaus minulle tehtiin 1,5 vuotta sitten. Fysioterapia aloitettiin jo sairaalassa, jossa aloin harjoittelemaan kävelyä uudelleen, sillä lihakseni olivat hävinneet.

Loppuvuodesta 2016 fysioterapeutti Eveliina Mätäsaho Oulunseudun Fysioterapiasta alkoi toteuttamaan fysioterapiaa kotonani. Aluksi harjoittelimme tasapainoa ja lihasten aktivointia. Toukokuussa 2017 kykenin jo siinä määrin liikkumaan, että pystyin menemään hoitolaitokseen paikan päälle. Hoitojaksoani jatkoi Eveliina Mätäsaho Oulunsalon toimipisteessä.

Olen käynyt fysioterapiassa keskimäärin 2 kertaa viikossa ja fysioterapia on edistynyt hyvin ja auttanut minua erittäin paljon. Olemme harjoitelleet tasapainoa, aktivoineet lihaksia uudelleen jännitys-rentoutus -harjoitusten avulla, hakeneet uusia liikeratoja ja tehneet erilaista voimistelua. Eveliina on käyttänyt myös manuaalista käsittelyä.

Tällä hetkellä sekä mieli että toimintakyky ovat minulla tilanteeseen nähden erittäin hyvät! Vasemmassa jalassa on yhä pientä rasituskipua, mutta muuten ei ole mitään kipuja. Vatsan alueella ei ole aivan samalaista pitoa kuin oli ennen, sillä vatsalihakset ovat leikattu useasti.

Arkielämääni nämä eivät kuitenkaan vaikuta juuri mitenkään ja olenkin pystynyt tekemään lähes kaikkea mitä ennen onnettomuuttakin. Olen esimerkiksi jälleen pystynyt pelaamaan jääkiekkoa ja onnettomuuden jälkeen olen aloittanut myös frisbeegolfin harrastamisen. Frisbeegolfia harrastaessani selkäni kipeytyy hieman johtuen vatsalihasten puuttuvasta pidosta. Näiden kipujen omatoimiseen helpottamiseen olen kuitenkin saanut Eveliinalta hyvät ohjeet.

Päivälleen kolme vuotta onnettomuuden jälkeen, eli 19.8.2019, olen aloittanut koulun OAMK:ssa ja suunnitelmissani on opiskella rakennusmestariksi.

Ari Korkiakoski

Nousujohteisesti kuntoon aivoinfarktin jälkeen

Sain syyskuun alussa 2018 pikkuaivoinfarktin, joka vei minulta kävelykyvyn ja teki vasemmasta puolestani todella heikon.

Olin viikon hoidossa Oulun yliopistollisessa sairaalassa, jonka jälkeen minua kuntoutettiin Oulun kaupunginsairaalassa. Tähän aikaan vasemman käteni hallinta oli todella huono. Esimerkiksi välillä vesilasi ei pysynyt kädessäni ja toisinaan taas saatoin puristaa tahattomasti liian lujaa. Välissä kävin pari viikkoa kotona ja kuntoutustani jatkettiin Vervellä, jossa harjoittelimme kävelyä. Kerran minulla meni noin puoli tuntia, kun yritin kävellä 150m matkan Verven ovelle, sillä en meinannut pysyä pystyssä.

Joulukuussa 2018 tulin hoitoon Oulunseudun Fysioterapiaan, jossa minua hoiti fysioterapeutti Maria Sihvomaa-Kakko. Hoitojakson alkaessa pystyin jo jotenkuten kävelemään, mutta tasapainoni oli todella huono. En esimerkiksi pysynyt pystyssä tasapainolaudalla, vaikka pidin puolapuista kiinni.

Koska perusluonteeni on periksiantamaton, olen tehnyt elämäni luonnetta vaativaa työtä ja minulla on ollut myös oma yritys, kerroin heti kättelyssä Marialle, että en pelkää ottaa hoidon aikana haasteita vastaan. Ajattelin, että en luo omassa päässäni mitään rajoituksia, vaan rajat tulevat kyllä hoidon aikana vastaan.

Maria ymmärsi yskän ja tarttuikin tuumasta toimeen. Aloitimme tasapainoharjoituksilla ja käynti toisensa jälkeen Maria siirtyi vaativampiin harjoituksiin.

Jatkoin kuntoutusta määrätietoisesti myös kotonani ja terapiakäyntien ulkopuolella: Hankin kotiini minikuntosalilaitteen ja erilaisia terapiavälineitä. Aluksi olin aivan hiestä märkänä aivan pienilläkin käsipainoilla liikkeitä tehdessäni. Kuntoutuksen edetessä aloin käymään myös hiihtämässä ja uimassa. Uimataidon jouduin opettelemaan käytännössä kokonaan uudestaan. Hiihdossa lähtötasoni oli sellainen, että vajaa 2km lenkissä meni noin tunti.

Nyt reilu 4 kuukautta myöhemmin, sain tasapainotestistä huippupisteet ja tasapainolaudalla seisominen onnistuu myös yhdellä jalalla. Vasemmalla, eli heikentyneellä kädelläni, puristin puristusvoimatestissä lukeman 76, joka on ikäiselleni huipputulos. Hiihtolenkkini ovat pidentyneet 8 kilometriin. Olen myös saanut ajokorttini takaisin.

Suunnittelenkin nyt palaavani takaisin töihin Etelä-Suomen merialueella seilaavalle kalastusalukselle.

Lasse Koivisto, ammattikalastaja

 

Fysioterapia auttoi työtapaturman aiheuttamaan vaivaan

Kymmenen vuotta sitten työskentelin puolustusvoimien ammattiupseerina ja minulle sattui työtapaturma. Tipuin maastokuorma-auton hytistä ranne edellä maahan ja ranne murtui. Kahden kuukauden sairausloman jälkeen sama ranne murtui uudelleen arktisen taistelun kurssilla.

Tapaturmien jälkeen en pystynyt välillä tekemään mitään missä ranne taipuu. Esimerkiksi auton oven aukaiseminen ja näppäimistön näpyttely ranne väärässä kulmassa saattoivat aiheuttaa kipua, ja välillä juomalasikaan ei meinannut pysyä kädessä. Joskus kipu säteili ranteesta olkapäähän asti ja oli sietämätön. Aktiivisena salitreenaajana jouduin käyttämään erilaisia kikkoja pystyäkseni tiettyihin liikkeisiin.

Kävin useissa eri lääkärikeskuksissa, joissa minulle määrättiin kipulääkereseptejä ja ehdotettiin leikkausta. Lääkärit arvioivat, että ranne tulee kuntoon leikkauksen jälkeen noin 50 % todennäköisyydellä.

Fysioterapiaan suosittelusta

Fysioterapiaa kohtaan olin hyvin skeptinen, mutta kevättalvella 2018 varasin suosituksesta ajan Oulunseudun Fysioterapian Tuiran toimipisteeseen, jossa minua hoiti Annamari Ollila. Ihmettelin, kun Annamari ei hoitanutkaan pelkkää rannetta, vaan alkoikin käsitellä kyynärvarttani. Hän kertoi minulle vaivan syyn olevan siellä. Käsittelyn jälkeen hän hoiti minua elektroterapialla ja kivut poistuivat. Seuraavana päivänä menin kuntosalille ja tein penkkipunnerrusta 120 kg:lla ilman mitään siteitä – enkä tuntenut lainkaan kipua.

Myöhemmin varasin fysioterapia-ajan Sirpa Erholle, sillä minulla alkoi ilmaantua paljon istumatyötä tekevälle tyypillisiä ongelmia. En esimerkiksi päässyt kunnolla kyykkyyn tai taivuttamaan käsiä lähelle päätäni, kun nostin kuntosalilla käsipainoja.

Tämän jälkeen olen käynyt Sirpalla hoidossa 2–4 kertaa kuukaudessa. Sirpa on hieronut lihaskalvojani (fascia) sekä antanut liikkuvuusharjoituksia ja itsehoito-ohjeita, joita olen noudattanut kurinalaisesti. Liikkuvuuteni on nyt huomattavasti parempi ja aionkin jatkaa käyntejä myös tulevaisuudessa. Lue lisää fysioterapiasta.

Juhani Matila

Polven kuntoutusta tekonivelleikkauksen jälkeen

Minulle tehtiin polven tekonivelleikkaus maaliskuun alussa 2019 Oulun yliopistollisessa sairaalassa.

Ennen leikkausta polveni olivat oireilleet  vuosia ja kävinkin säännöllisesti mm. vesijumpassa, jossa kipua ei tuntunut.  Tarkemmissa tutkimuksissa selvisi, että nivelrikko oli edennyt vaiheeseen, jossa polvessani oli luu luuta vasten. Liikkuessani tunsin kipua ja kävely sattui kovasti. Vasta noin kaksi vuotta tämän jälkeen rohkenin mennä leikkaukseen.

Oys:ssa ja kaupungin sairaalassa sain todella hyvää hoitoa. Leikkauksen jälkeen olin kuitenkin noin kuukauden ajan erittäin kipeä ja minulla oli käytössäni vahvat kipulääkkeet. Sairaalassa kuntoutus aloitettiin liikkumisen harjoittelulla, kuten portaissa kulkemisella ja kevyellä jumpalla. Tuolloin sattui niin kovasti, että välillä meinasi itku tulla.

Pari viikkoa leikkauksen jälkeen minun täytyi vielä nostaa jalkani sänkyyn jalkahihnan avulla, sillä polveni ei taipunut kunnolla ja oli kivulias. Käytin sairaalasta mukaan saamaani kuntoutuslaitetta päivittäin ja sainkin polveni vähitellen taipumaan. Jatkoin laitteen käyttöä myös fysioterapian ohessa.

Oulunseudun Fysioterapiasta minua kävi kuntouttamassa säännöllisesti fysioterapeutti Mira Määttä. Aikaisemmin olin kuntoutuksen suhteen varauksellinen ja ajattelin, onko fysioterapiasta merkittävää hyötyä, mutta pian epäluuloni hälveni.

Fysioterapian tavoitteena oli edistää polven taipumista ja vahvistaa jalan lihaksia. Teimme Miran kanssa paljon erilaisia tasapainoharjoitteluja, jalkojen nostoja, jalan koukistuksia ja venytyksiä. Apuna  käytimme mm. kuminauhoja, palloja ja kuntopyörää. Erilaisten rentoutus-jännitysharjoitusten avulla saimme lihaksiin voimaa. Paranemisen kannalta yhtä tärkeää oli omatoiminen harjoittelu fysioterapeutin ohjeiden mukaisesti.

Nykyisin minulla ei ole kipuja, enkä syö enää kipulääkkeitä. Vesijumppaharrastusta olen jatkanut edelleen. Nyt puoli vuotta leikkauksen jälkeen pystyn liikkumaan hyvin myös maastossa.

Valitettavasti leikkaus lienee tulossa tulevaisuudessa myös toiseen polveeni, mutta enää en epäröi leikkaukseen menoa.

Yhteistyömme Miran kanssa sujui hyvin. Hän oli kannustava ja asiatunteva fysioterapeutti ja teki työnsä huolella. Voin suositella häntä muillekin kuntoutusta tarvitseville.

S.I.

Apu migreeniin ja olkapää kuntoon

Tarinaani liittyy kaksi täysin erilaista vaivaa, joiden hoidon lopputulos kytkeytyy toisiinsa.

Olen sairastanut migreeniä 9-vuotiaasta saakka ja se oli jotenkuten hallussa 80-luvun puoliväliin saakka. Olen pitänyt migreenipäiväkirjaa ja migreeni on pahentunut jatkuvasti ja 90-luvun alussa minulla oli jo 6-8 migreenipäivää kuukaudessa ja 2000-luvulla 10 päivää kuukaudessa. Vuonna 2010 valmistuin teologiksi ja pääsin unelmatyöhöni, johon liittyi paljon matkustamista. Koska työ oli niin mukavaa, niin tein paljon töitä, minkä seurauksena migreeni paheni.

Vuonna 2015 kohtauksia oli jo niin paljon, että joulukuussa 2015 jouduin jäämään osatyökyvyttömyyseläkkeelle. Tiesin, että hyvä fyysinen kunto vähentäisi todennäköisesti kohtausten määrää, mutta liikuntaa oli usein toistuvien takia vaikea harrastaa ja päädyinkin tosi huonoon kuntoon.

Oikea olkapääni alkoi oireilemaan jo 80-luvun lopulla. Olkapäässä oli leposärkyä, eli sitä särki jatkuvasti ja tunsin olevani sen kanssa aivan pulassa. Kävin magneetti- ja hermoratakuvauksissa eikä mitään vikaa löytynyt. Ortopedi kertoi, että ihmisellä voi olla sellaisia vaivoja, joiden kanssa on vain opittava elämään. Myöhemmin syyksi kuitenkin paljastui ylipitkä jänne, jota lyhennettiin leikkauksella yksityisellä puolella vuonna 1990 ja oikea olkapää saatiin kuntoon.

Työskentelin 7 vuotta myyntiedustajana ja ajoin paljon autoa. Tämän seurauksena myös vasen olkapääni alkoi oireilemaan. Kävin näyttämässä olkapäätä julkisella puolella. Koska vaiva oli täysin samanlainen kuin mikä toisessa olkapäässä oli ollut, lääkäri ehdotti leikkausta. Päätin antaa leikata senkin, sillä olihan edellinenkin leikkaus onnistunut. Olkapää leikattiin vuonna 1998, mutta tällä kertaa leikkaus ei mennytkään kuten piti ja olkapää jäi jäykäksi. Olkapää kipuili jatkuvasti ja ihmettelin, kun esimerkiksi vasemmalla kyljelläni nukkuessani käsivarteni oli irti patjasta, vaikka olkapää olikin patjassa kiinni. Tätä kun tutkittiin tarkemmin, niin huomattiin että jännettä oltiin lyhennetty liikaa.

Asuin tuolloin Lahdessa ja leikkauksen jälkeen kävin Lahden kaupunginsairaalan fysioterapeutilla ja määrätietoisena ihmisenä noudatin hänen antamiaan kotiharjoitteluohjeita todella kurinalaisesti. Kirjasin kaikki treenikerrat lapulle ja näytin ne fysioterapeutille ja hän kertoi, että ei ole koskaan nähnyt näin tunnollista kuntoutujaa. Minua ei hoidettu tuolloin lainkaan käsin, eli manuaalista käsittelyä ei käytetty lainkaan hoitomuotona, enkä saanut olkapäätäni kuntoon pelkillä kotiharjoitusohjeilla. Tätä jatkui pari vuosikymmentä ja olkapääni jatkoi oireiluaan.

Muutin Ouluun vuonna 2013. Vuonna 2017 varasin ajan Oulunseudun Fysioterapiaan Eveliina Mätäsaholle, koska olin kuulut, että fysioterapialla voi vaikuttaa myös migreeniin. Vaikka olinkin mennyt hoitoon migreenin takia, niin Eve huomasi, että käsi jää erikoiseen asentoon ja kerroin hänelle tarinani. Eve ryhtyikin migreenin hoitamisen ohella hoitamaan olkapäätäni.

Jouduin perumaan usein aikoja migreenin takia, mutta Eve tsemppasi minua tulemaan silti fysioterapiaan migreenioireiden ollessa pieniä. Eve on henkisesti tsempannut minua ja kannustanut liikkumaan. Viimeisen vuoden aikana Even määrätietoisessa hoidossa ja kannustuksessa olen alkanut liikkumaan ja migreenini on huomattavasti parempana.

Olen lähes varma, että mikäli en olisi siirtynyt Oulunseudun Fysioterapian asiakkaaksi, en olisi enää työelämässä.

Olkapäätä hoitaessaan Eve käytti manuaalista käsittelyä, venyttelyjä ja antoi ultraäänihoitoa sekä shockwavea, eikä näin oltu toimittu missään muualla. Aiemman kokemukseni mukainen oletus siitä, että fysioterapia on vain jumppaohjeiden antamista, muuttui täysin ja pikkuhiljaa myös olkapääni alkoi tulla kuntoon. Nyt vuonna 2020 pystyn nukkumaan normaalisti vasemmalla kyljelläni täysin kivuttomana ja oireettomana.

-Arja Savuoja

Oikea jalka kesäksi pyöräilykuntoon

Maaliskuussa 2019 olin siivoamassa asuntoa ja seisoin korkeilla A-tikkailla. Asentoa vaihtaessani horjahdin ja meinasin tipahtaa. Sain kuitenkin otettua käsilläni kiinni yläkaapin ovesta enkä tipahtanut, mutta oikea jalkani pääsi vääntymään outoon asentoon ja se kävi kipeää. Tein kuitenkin työt loppuun.

Lähdin kotiin ja ajattelin, että jalka jotenkin venähti ja se menee muutamassa päivässä itsestään ohi. Jatkoin särkylääkkeiden voimalla, mutta jalka pysyi kipeänä, vaikka se kävikin välillä ihan hyvänä.

Horjahduksen jälkeen tein usein töitä lähes itkun kanssa, koska jalka oli niin kipeä. Yrittäjänä sairaslomalle jääminen olisi ollut vaikeaa. Välillä en pystynyt edes kävelemään, saati sitten lenkkeilemään tai pyöräilemään. Portaat nousin ylös hitaasti yhden askelman kerrallaan niin, että nostin molemmat jalat samalle askelmalle. Raskaita esineitä kantaessani kipu oli todella voimakas. Autoon piti istahtaa ensin takapuoli edellä, jonka jälkeen nostin jalat kyytiin.

Myös istuminen oli vaikeaa ja välillä pitikin mennä ikään kuin puoli-istuvaan asentoon. Tilasin erilaisia tyynyjä, jotka tukisivat jalkojani. Nukkuminen onnistui vain selällään ja mikäli käännyin yöllä kylkiasentoon, alkoi kova kipu.

Kerroin tapahtumasta töissä ja minulle suositeltiin erilaisia hoitomuotoja. Kävinkin näitä kokeilemassa ja sain niistä jonkin verran apua. Pysyvää apua vaivaan en kuitenkaan saanut.

Kävin näyttämässä jalkaa lääkärillekin ja sain kolme kertaa kortisonia. Tämän jälkeen kivut poistuivat muutamaksi viikoksi, joka jälkeen ne palasivat. Kävin magneettikuvissa ja niistä huomattiin, että etupuolella oli repeymä. Sivulle tuli limapussintulehdus. Myös selkäni oli tullut kipeäksi, koska minun piti varoa jalkaani.

Kun jalkani oli ollut kipeänä reilun vuoden, törmäsin Facebookin kautta Oulunseudun Fysioterapian sivuun ja kävin lukemassa aikaisempia asiakastarinoita. Soitin Sirpa Erholle huhtikuussa 2020, että voisiko hän vilkaista koska kesä on tulossa ja haluaisin pystyä pyöräilemään. Vein magneettikuvauksen lausunnon Sirpalle ja hän tuumasikin, että ”eiköhän laiteta jalka kuntoon”.

Ensimmäisen käynnin jälkeen jalka oli jo hieman parempi. Viiden käynnin jälkeen oloni oli jo todella hyvä. Sirpa tutki seisoma-asentoni ja etsi kipupisteet. Tämän jälkeen Sirpa käsitteli manuaalisesti, eli hoiti minua käsin, käytti elektroterapiaa ja antoi kotiharjoitteluohjeet. Alkuun kotiharjoitteluohjeet osoittautuivat liian rankoiksi.

Nyt toukokuussa 2020 tulehdukset ovat lähteneet ja jalka on hyvässä kunnossa. Pystyn nukkumaan myös kyljelläni.

Tavoitteeni, että pystyisin pyöräilemään kesällä 2020, toteutui!

-Tarja Koskinen

Elektroterapia apuna kuluneisiin polviin

Olen ollut Oulunseudun Fysioterapian asiakas vuodesta 1992 eli aina siitä asti, kun yritys on perustettu. Olen tehnyt fyysisesti raskasta työtä ja alun perin tulin fysioterapiaan selästä löytyneen välilevyn rappeuman takia.

Viime aikoina olen käynyt fysioterapiassa lähetteellä 1 – 2 viikon välein kuluneiden polvien takia ja olenkin niiden takia leikkausjonossa. Fysioterapian tavoitteena on ollut saada kuluneista polvista johtuva kipu pysymään pois. Keväällä 2018 tipuin kaupan betoniportaat alas ja sen jälkeen polveeni tuli lisävaiva. Kävelyni meni hankalaksi eikä polvi suoristunut kokonaan.

Joka kerta hoidossa käydessäni Fysioterapeutti Eveliina Mätäsaho ehdotti, että kokeiltaisiinko polviin elektroterapiaa eli sähköhoitoa. Aluksi en suostunut, mutta lopulta Eve sai suostuteltua minut kokeilemaan sitä.

Heti ensimmäisen kerran jälkeen, kun elektroterapiaa kokeiltiin, huomasin että jotakin tapahtui. Kaatumisesta johtunut kipu ja jäykkyys oli poissa ja liikkuminen helpompaa. Alussa sähköhoitoa annettiin ”kuuriluonteisesti” 2-3 päivän välein. Muutaman viikon jälkeen yösärky loppui ja tyynyt, joiden avulla olin hakenut erilaisia asentoja jaloille, sain unohtaa.

Sähköhoitoa on annettu molempiin polviini ja sähköhoidon aikana Eveliina on myös antanut hierontaa, mikäli minulla on ollut jokin paikka jumissa. Näin koko hoitoaika on käytetty erittäin tehokkaasti.

Fysioterapia on auttanut minua selviytymään arjestani.  Olen pystynyt tekemään päivittäin lyhyitä kävelylenkkejä ja olen myös pystynyt liikkumaan potkurilla ja hiihtämään.

Alkuvuodesta 2019  nostin raskasta ostoskassia ostoskärryihin ja olkavarrestani revähti lihas. En käynyt lainkaan lääkärissä vaan menin suoraan fysioterapeutille. Apu tähänkin vaivaan löytyi heti sekä sähköhoidosta että shockwavesta.

Olen ollut tyytyväinen saamaani hoitoon ja kaikkiin minua hoitaneisiin fysioterapeutteihin koko pitkän asiakassuhteeni ajan. Olen saanut täyden ja kokonaisvaltaisen hoidon ja myös mieleni on piristynyt aina hoidossa käydessäni. Olemmekin vaihtaneet hoidon lomassa Eveliinan kanssa niin käsityövinkkejä kuin leivontareseptejäkin.

TH

Kokonaisvaltaista hoitoa ja ohjausta erilaisiin vaivoihin

Olen joutunut käyttämään fysioterapeutin antamia hoitoja vuosikymmenten ajan – jo siitä asti, kun fysioterapiaa kutsuttiin lääkintävoimisteluksi.

Vuosina 2017–2018 minua on hoitanut Oulunseudun Fysioterapiassa Maria Sihvomaa-Kakko. Ensimmäistä kertaa olen saanut niin kokonaisvaltaista hoitoa ja ohjausta, etten ole uskonut sellaista olevan olemassakaan.

Hoidossa on huomioitu kaikki monisairaudesta johtuvat puutteeni. Vaikka en pysty tekemään kaikkia liikkeitä helposti, minulle ei ole koskaan sanottu, että jätetään joku liike tekemättä, koska se ei onnistu. Sen sijaan minulle on tehty mitä monimuotoisempia liikeratoja ja lihaksiin kohdistuvia toimintoja. Maria on avustanut liikkeissä tai keksinyt kokonaan toisen tavan tehdä liike. Kipukohtiani on myös hierottu ja niihin on annettu ultraäänihoitoa. Toiveeni on aina otettu huomioon.

Oulunsalon toimipisteessä sisään tullessa vastassa on sihteeri, joka on omien kiireidensä lomassa toiminut avustajana ja avannut oven sekä sisään tullessa että pois lähtiessä. Hän on myös toiminut iloisena keskustelijana ja neuvojana. Toimipisteessä aistii keskinäisen ”hyvän hengen”. Miten on sattunutkin, että kaikki iloisella ja positiivisella asenteella olevat henkilöt ovat sattuneet samaan hoitolaitokseen.

Suosittelen Oulunseudun Fysioterapian Oulunsalon toimipistettä kaikille fysioterapiaa tarvitseville. Kiitos!

Aira Parviainen, 75v., eläkeläinen

Ammattitaitoista apua selkävaivoihin

Minulla on ollut vuosia selkäongelmia ja olen hakenut apua vaivoihin ”kansanparantajilta”. Usein käsittely on ollut kylmän kovakouraista ja olen hakeutunut jälleen toiselle ”niksauttajalle”. Ongelmat eivät kuitenkaan ole usein parantuneet. Viime vuosina olen hakenut lähetteen terveyskeskuksesta fysioterapiaan. Olen valinnut Oulunseudun Fysioterapian ja saanut sieltä apua. Arvostan ammattitaitoista ja ystävällistä palvelua sekä siistejä tiloja.

OH

Fysioterapiaa lämmöllä ja huolehtivalla otteella

Kroppaani ja vaivaani ehtivät hoitaa useat fysioterapeutit, ennen kuin tulin Oulunseudun Fysioterapian asiakkaaksi. Täydellisenä yllätyksenä tuli se, kuinka kokonaisvaltaisesti minuun suhtauduttiin – ei vain vaivoihini, vaan myös ihmisenä. Oulunseudun Fysioterapiassa olen oppinut, että olen kokonaisuus, jonka hyvinvointiin vaikuttaa fysioterapeutin käsittelyn lisäksi moni muukin asia: henkinen hyvinvointi, ihmissuhteet, unen ja liikunnan laatu ja määrä sekä ruokavalio. Jopa siihen on kiinnitetty huomiota, millaiselle tyynylle pääni illalla kallistan.

Oulunseudun Fysioterapiasta en koskaan lähde kotiin ”vain” jumppaohjeiden kanssa, vaan kokonaisvaltaisesti hoidettuna ja evästettynä. En voi kyllin kiittää Oulunseudun Fysioterapian todella ammattitaitoista henkilökuntaa ja sitä, millaisella lämmöllä ja lähimmäisenrakkaudella täällä minuun suhtaudutaan. Suosittelen koko sydämeni pohjasta!

Paikalliselta fysioterapeutilta apua äkilliseen kipuun

Joulukuisena aamuna vuonna 2017 olin lähdössä hoitamaan lastenlastani, kun huomasin, että auton rengas oli tyhjentynyt. Olen tottunut vaihtamaan renkaat itse, joten aloin myös nyt vaihtamaan autoon vararengasta. Renkaanvaihto sujuikin niin kuin ennen, mutta kun työ oli tehty ja nousin ylös, selkään sattui enkä saanutkaan sitä suoraksi. Peilistä katsoessa pää ei osoittanut ”pohjoiseen vaan koilliseen”.

Yöllä yritin epätoivoisesti löytää jonkinlaista nukkuma-asentoa. Kipulääkkeestäkään ei ollut juurikaan hyötyä. Jo yöllä aloin katselemaan netistä aikaa fysioterapiaan ja onnekseni löysin omalta paikkakunnalta ajan heti seuraavalle päivälle.

Laahustin vinossa asennossani fysioterapeutin luokse ja hän oivalsi heti, miten tätä vaivaa hoidetaan. Fysioterapeutti oli erikoistunut juuri tällaisiin tapauksiin ja sain todella hyvät jumppaohjeet kotiin. Sain lainaksi myös kirjan, josta sain lisää tietoa ja ohjeita. Noin viikossa pää osoitti peilikuvassa jälleen pohjoiseen.

Välillä selässäni on ollut jonkinasteista vaivaa, ja silloin olen tehnyt fysioterapeutin neuvomia jumppaliikkeitä tehostetusti. Uusiin vaivoihinikin olen saanut jälleen apua. On mukava käydä samalla fysioterapeutilla, jonka tuntee ja johon on oppinut luottamaan. Toivottavasti saan pitää tällaisen hoitosuhteen lopun ikääni.

Mummo 1950

Akuuttia apua vihlovaan niskaan

Hieraisin niskaani tämän tästä vihlovan kivun vuoksi. Aamuisin istuin heräämisen jälkeen tovin sängyn laidalla ja yritin saada pään asettumaan paikoilleen, jotta voisin lähteä liikkeelle.

Sain kuulla, että niskassani kasvaa emännän kyhmy! Kauhistus – en halua kyhmyä niskaani, kun ryhtini on muutenkin iän myötä lysähtänyt. En tiennyt kyhmyn kasvamisesta mitään. Kuinka olisin tiennyt? En näe itseäni sivulta takaviistosta, eikä kukaan ystävistäni ollut kertonut sen olemassaolosta.

Aluksi sain ohjeen vihlovan kivun taltuttamiseksi: kaksoisleuka esiin ja pään taaksepäin taivutusta verkkaiseen tahtiin hallitusti. Auts, ensin kiputuntemuksia tuli jopa oikean käden sormiin saakka. Vähitellen kipuilu hellitti ja sain lisätä pään eteenpäin nyökkäyksen harjoitukseen. Aikaa kului muutama viikko ja terapeuttini soitti sovittuun aikaan ja kyseli harjoitusten sujumisesta.  Sattuipa niin, että päivitin jatko-ohjeet puhelinkeskustelun aikana Prisman paperiosastolla ostoksilla ollessani. Ohjeet olivat selkeät. Muutaman viikon kuluttua toisessa tapaamisessa terapeutti kertoi kyhmyn pienentyneen, ja koska kipuja ei aamuisin tai harjoitusten teon aikana ollut, sain uusia ohjeita niskaa ja parempaa ryhtiä vahvistavien liikkeiden tekoon.

Kiitos avusta Oulunseudun Fysioterapialle!

Pääni löysi takaisin paikoilleen