Apua nivelrikkoon

Nivelrikko

Nivelrikko on maailman yleisin nivelsairaus. Nivelrikossa nivelruston soluväliaineen tuhoutuminen saa ylivallan rustoa korjaavista prosesseista. Sen seurauksena niveltä suojaava rustopinta rikkoutuu ja nivelrusto häviää nivelpinnoilta.

Nivelrikon oireita ovat yleensä jomottava kipu, joka pahenee liikkuessa ja lievittyy levossa. Nivelet ovat aamuisin jäykkiä ja liikkeelle lähteminen saattaa olla hankalaa pitkän istumisen jälkeen ja myös kävely voi tuntuu vaikealta.

Fysioterapeuttinen harjoittelu ja liikunta ovat nivelrikon hoidon perusta. Polvi- ja lonkkanivelrikkoa ehkäistäessä tai hoitaessa kannattaa vahvistaa niveltä ympäröivien lihasten lisäksi kaikkia alaraajalihaksia säännöllisesti.

Oulunseudun Fysioterapian fysioterapeuttien työkalupakista löytyy paljon keinoja sekä nivelrikon ennalta ehkäisemiseksi että jo syntyneen nivelrikon kipujen hoitamiseksi.

Fysioterapeuttisia hoitokeinoja ovat nivelten mobilisointi, elektroterapia, ultraääni ja usein tärkeimpänä lihastoiminnan tasapainon korjaaminen. Tietoa lihastasapainon häiriö-vaivasta. Annamme mukaan kotiharjoitteluohjeet ja kotona kipua voi helpottaa myös kylmäpakkauksella.

Tarjoamme fysioterapiaa myös uima-altaalla, sillä nivelrikkoisen on kivuttominta liikkua vedessä. Nivelrikosta aiheutuvan turvotuksen hoitoon käytämme lymfaterapiaa.

Älä jää kipujesi kanssa yksin, olemme apunasi!

Yhteystiedot

08 521 1991

arkisin klo 08:00 - 15:30

Oulunseudun Fysioterapia Oy
Y-tunnus: 21966904

Maksutavat

Käteinen

Pankki- ja luottokortit

ePassi

Arvot

Toimintamme arvona on ihmisyyden kunnioittaminen ja vastuullisuus. Tällä varmistamme hoidon laadun sekä hyvän työilmapiirin, josta kumpuavat parhaimmat hoitotulokset sekä asiakashyöty.

REKISTERI- JA TIETOSUOJASELOSTE

Oulu, Heinäpää
Siljonkatu 72
90120 Oulu

Oulu, Limingantulli
Limingantie 2
90400 Oulu

Oulu, Tuira
Myllytie 11
90500 Oulu

Liminka
Liminganraitti 10
91900 Liminka

Kiiminki
Terveystie 5
90900 Kiiminki

Oulunsalo
Kauppiaantie 1
90460 Oulunsalo

Hailuoto
Kaunakaupungintie 1
90480 Hailuoto