Apua nivelrikkoon

Nivelrikko

Nivelrikko on maailman yleisin nivelsairaus. Nivelrikossa nivelruston soluväliaineen tuhoutuminen saa ylivallan rustoa korjaavista prosesseista. Sen seurauksena niveltä suojaava rustopinta rikkoutuu ja nivelrusto häviää nivelpinnoilta.

Nivelrikon oireita ovat yleensä jomottava kipu, joka pahenee liikkuessa ja lievittyy levossa. Nivelet ovat aamuisin jäykkiä ja liikkeelle lähteminen saattaa olla hankalaa pitkän istumisen jälkeen ja myös kävely voi tuntuu vaikealta.

Fysioterapeuttinen harjoittelu ja liikunta ovat nivelrikon hoidon perusta. Polvi- ja lonkkanivelrikkoa ehkäistäessä tai hoitaessa kannattaa vahvistaa niveltä ympäröivien lihasten lisäksi kaikkia alaraajalihaksia säännöllisesti.

Oulunseudun Fysioterapian fysioterapeuttien työkalupakista löytyy paljon keinoja sekä nivelrikon ennalta ehkäisemiseksi että jo syntyneen nivelrikon kipujen hoitamiseksi.

Fysioterapeuttisia hoitokeinoja ovat nivelten mobilisointi, elektroterapia, ultraääni ja usein tärkeimpänä lihastoiminnan tasapainon korjaaminen. Tietoa lihastasapainon häiriö-vaivasta. Annamme mukaan kotiharjoitteluohjeet ja kotona kipua voi helpottaa myös kylmäpakkauksella.

Tarjoamme fysioterapiaa myös uima-altaalla, sillä nivelrikkoisen on kivuttominta liikkua vedessä. Nivelrikosta aiheutuvan turvotuksen hoitoon käytämme lymfaterapiaa ja ylipainosille tarjoamme laihduttamisen tueksi ravintovalmennusta.

Älä jää kipujesi kanssa yksin, olemme apunasi!

Yhteystiedot

08 521 1991

arkisin klo 08:00 - 15:30

Oulunseudun Fysioterapia Oy
Y-tunnus: 21966904

Maksutavat

Käteinen

Pankki- ja luottokortit

ePassi

Toimintamme arvona on ihmisyyden kunnioittaminen ja vastuullisuus. Tällä varmistamme hoidon laadun sekä hyvän työilmapiirin, josta kumpuavat parhaimmat hoitotulokset sekä asiakashyöty.

Oulu, Heinäpää

Siljonkatu 72

90120 Oulu

Oulu, Tuira

Myllytie 11

90500 Oulu

Liminka

Liminganraitti 10

91900 Liminka

Kiiminki

Terveystie 5

90900 Kiiminki

Oulunsalo

Kauppiaantie 1

90460 Oulunsalo

Hailuoto

Kaunakaupungintie 1

90480 Hailuoto