Apua reumaan

Reuma

Reumasta puhuttaessa viitataan yleensä nivelreumaan, mutta reumaattisten sairauksien kirjo on todellisuudessa huomattavasti laajempi. Reumaattiset sairaudet ovat autoimmuunisairauksia ja ne lajitellaan monesti tulehduksellisiin sekä ei-tulehduksellisiin sairauksiin. Tulehduksellisia ovat muun muassa nivelreuma, selkärankareuma, lastenreuma ja nivelpsoriaasi. Ei-tulehduksellisia ovat nivelrikko ja fibromyalgia.

Reumaattisten sairauksien syyt tunnetaan huonosti. Esimerkiksi nivelreuman syitä ei tunneta, vaikka nivelissä tapahtuvista muutoksista on paljon tietoa. Oireet kyllä tiedetään. Nivelreumassa nivelnesteen tuottaminen häiriintyy, josta aiheutuu tulehdusreaktio. Tulehduksen pahentuessa nivelen aineenvaihdunta vaikeutuu, seuraa ruston tuhoutumista ja sen alaisen luun vaurioitumista, kudosten liikakasvua, virheasentoja ja turvotusta.

Reuman ensisijainen hoito on lääkehoito ja myös liikunta parantaa nivelrustojen aineenvaihduntaa.

Reuman oireita voidaan kuitenkin ammattitaitoisten fysioterapeuttiemme avulla huomattavasti helpottaa. Akuutteihin tulehduksiin käytämme erilaisia kipuhoitoja, kuten elektroterapiaa, paineaaltohoitoa (shockwave), ultraääntä ja lymfaterapiaa. Manuaalisella käsittelyllä estämme nivelten virheasentojen muodostumista ja pyrimme säilyttämään nivelten liikkuvuuden sekä lihastasapainon. Erityisesti selkärankareumassa pyrimme ryhdin säilyttämiseen. Lymfaterapialla poistamme turvotuksen.

Älä jää kipujesi kanssa yksin, olemme apunasi!

Yhteystiedot

08 521 1991

arkisin klo 08:00 - 15:30

Oulunseudun Fysioterapia Oy
Y-tunnus: 21966904

Maksutavat

Käteinen

Pankki- ja luottokortit

ePassi

Arvot

Toimintamme arvona on ihmisyyden kunnioittaminen ja vastuullisuus. Tällä varmistamme hoidon laadun sekä hyvän työilmapiirin, josta kumpuavat parhaimmat hoitotulokset sekä asiakashyöty.

REKISTERI- JA TIETOSUOJASELOSTE

Oulu, Heinäpää
Siljonkatu 72
90120 Oulu

Oulu, Limingantulli
Limingantie 2
90400 Oulu

Oulu, Tuira
Myllytie 11
90500 Oulu

Liminka
Liminganraitti 10
91900 Liminka

Kiiminki
Terveystie 5
90900 Kiiminki

Oulunsalo
Kauppiaantie 1
90460 Oulunsalo

Hailuoto
Kaunakaupungintie 1
90480 Hailuoto